2009 m. liepos 19 d., sekmadienis

Vokietija: Rotenburgas

Rotenburgas- tai miestas kiaurus metus gyvenantis Kalėdomis.
Arka į miesto centrą
Turistų atspirties taškas būtent ši aikštė (Turgavietė).

Būtinai mušant laikrodžio rodyklėms valandas, turi kažkas išlįsti. Vokietijoje kitaip negali būti. "Stebuklingojo gėrimo" scena. Centre senovinis miesto laikrodis (1683m.)
Štai ką turėjau omenyje, kalbėdama apie Kalėdas.
Šioje parduotuvėje neleido fotografuoti. Matyt bijojo, kad galiu grįžus į Lietuvą perduoti fabrikams ar Lietuvos nykštukams nuotraukas, kad pagamintų tokius pat žaislus ir pardavinėtų Lietuvoje.
Rotenburge gaminamos saldžios, kiek kietokos, įvairių skonių gniūžtės. Kelias ir aš nusipirkau.

Nemanykit, kad visą laiką praleidau vaikščiodama po parduotuves. Po jų ėjau į bažnyčią. Išpažinti nuodėmes. Joke.
 Šv.Jokūbo bažnyčia
Švento kraujo altorius
Milžiniški vargonai
Išėję iš bažnyčios patraukėm link muziejų. O jų šiame mieste gana daug: Kalėdinis muziejus, Lėlių ir žaislų muziejus (į kurį mes taip pat neėjome, tik užėjome į parduotuvę kur parduodamos lėlės ir žaislai. Įdomu tai, kad viskas miniatiūrinių dydžių.) .
Muziejus, kurį mes aplankėme vadinasi "Viduramžių kriminalinės istorijos muziejus". Prisipažinsiu, nesu didelė fanatė muziejų, bet šis tikrai vertas dėmesio.Ten daugybė eksponatų, paveikslų kaip ir už ką buvo viduramžiais baudžiami žmonės.
 Dar vienas mūsų aplankytas muziejus Senovinis Rotenburgo amatų namas, kuriame darbavosi įvairūs meistrai nuo 13amžiaus. Ilgus metus čia gyveno vienas atsiskyrėlis, nepripažinęs civilizacijos gėrybių-vandentiekio ir elektros.Todėl viduramžių pastatas išliko beveik nepasikeitęs.
Ant tokios kėdės buvo sodinami raganiai ir tardomi. Dar tarp eksponatų buvo:gėdos fleita prastiems atlikėjams, muzikantams, metaliniai ištikimybės diržai, "Nekaltoji mergelė"- gėdinga suknelė nusikaltusioms merginoms ir moterims, bačka girtuokliams, kuriose jie tupėdavo ir t.t.
 

Palikę Rotenburgą, keliavome į nuostabųjį Noišvanšteiną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą