2009 m. balandžio 7 d., antradienis

Maskva: ketvirta diena

Ketvirtąją dieną mūsų laukė MGU (Московский государственный университет) ir susitikimas su mamos kursiokę ir geriausia drauge Julia.
  Ir vėl keliavome be mašinos. Jau iš tolo buvo matyti universiteto bokštas.
Ir štai priėjome arčiau...Tokių pastatų visoje Maskvoje yra 7, pastatyti 1940pab.-1950pr.m, jie dar vadinami "Septynios seserys". Keletas jų gyvenamieji namai, dar du -viešbučiai, užsienio reikalų ministerija ir šis universitetas.


MGU universitetas turi apie ~30 fakultetų: fizikos, chemijos, biologijos, bioinžinėrijos ir bioinformatikos, geologijos, istorijos, fundamentalios medicinos, filologijos, filosofijos, ekonomikos, žurnalistikos, psichologijos ir daug kt.
 Beje šiame universitete 36 aukštai, (čia jums ne VDU su savo 6,8 aukštais?). Bet įsivaizduoju kiek būtu strioko, jei liftas sugestų ir tektu lipti į paskaitą , kad ir į kokį 16 aukštą.
Šoniniame sektoriuje gyvenamoji zona: dėstytojams, studentams. Tad nuo pat studijų pradžios lygi galo, gali jame gyventi

 Antrą dienos dalį, keliavome į miesto centrą, susitikti su Julia.
Neverta Maskvoje  kasdien plauti automobilio
O susitikę nuėjome į kavinę.
Po prabangius restoranus nevaikščiojome, tad kainos dar pakenčiamos.
Laikas praėjo greitai .Lauke sutemo. Atėjo metas grįžti į Podolską.

Dar kalbant apie grįžimą. Kadangi autobusai užbaigia darbo dieną anksti, iš centro važiuodavome metro, o po to taksi.

Tad pirmąjį kartą važiavome prabangiu BMW, kaip supratome vyrukas papildomai taip užsidirba, patento neturi.Kol  mašina stovėjo ant stogelio buvo padėtas ženklelis"Taxi", o kai įsėdome į mašina, vairuotojas jį nuėmė. Bet Podolską pasiekėme be nuotykių. O štai kitąkart teko nusivilti.(prie gero greit priprantama) Važiavome žiguliuku, vairuotojas ar tai gruzinas ar tai armėnas, jau nebe prisimenu. Kelionei įpusėjus, mus sustabdė policija. Bet vairuotojas buvo susitvarkęs visus popierius, tad ilgai neužsistovėjome ir kelionės tikslą pasiekėme.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą