2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Kelionė į Izraelį

Su Gariu draugaujam daugiau nei 2 metus, o Izraelyje dar nė karto nebuvau, nes vasara jis atvažiuoja į Lietuvą, o studijų metu abu mokomės ir atostogos nesutampa. Bet štai atėjo metas, kai pagaliau radau tinkamą laiką susitikti, nupirkau bilietus ir laukiau dienos kai išskrisiu.
 Ir štai pagaliau išaušo ta diena, o tiksliau naktis. 3h nakties aš atsikėliau. 3:20 atvažiavo taxi, kuris nuvežė į autobusų stotį, kur laukiau vienintelio rytinio autobuso pravažiuojančio pro Vilnių, kurio galutinė stotelė - Minskas.  Miegot nuėjau vėlai tad pamiegojau gal tik 3 valandas, suprantama miego seansą pratęsiau autobuse. Mano džiaugsmui autobusas užvažiavo į Vilniaus oro uostą tad nebereikėjo sukti galvos kaip iki jo nusigauti. Tiesa važiuojant šiuo autobusu, nuolaidos studentams netaikomos tad už kelionę nuo Kauno iki Vilniaus, sumokėjau 17 litų.
 Dar nelabai malonus siurprizas tai kad oro uosto pirmame aukšte beveik nebeliko kėdžių atsisėsti ( seniau buvo išstatytos oro uosto centre ) . Taigi nusigrūdome į patį kampą. Staiga žiūriu link mūsų pusės juda neaiški porelė: senyva moteris ir panašaus amžiaus stambus vyras.  Kai vėliau išaiškėjo jie nuolatiniai oro uosto lankytojai neturintys kur pernakvoti tad besitrinantys čia. Jie atsisėdo šalia mūsų, su savo manta ir pora savaičių ar gal mėnesių neskalbtais rūbais ir kažką neaiškiai marmaliuodami sėdėjo. Prisipažinsiu, labai nemaloni kompanija, bet aš būčiau iškentėjus, jei tas senyvas vyriškis nebūtų pradėjęs krapštyti nosies ir kišti viso laimikio į burną. Kiek pakentėjusios, nuėjom atiduoti bagažo ir atsisėdom jau į kitą vietą.
 Skridau per Ryga tad teko dar ten pasėdėti, todėl visą laiką klausiausi muzikos ir žiūrėjau animacinius filmus.
Į Tel-Aviv'ą atskridau po 16h. Perėjau kontrolės punktą, pasiėmiau bagažą ir  tiesiu taikymu persiaviau batus, nes buvo pernelyg karšta su auliniais batais  ir ėjau link išėjimo kur laukė Gari. Iš oro uosto važiavome traukiniu.
Kelioms dienoms apsistojau pas Gari bendrabutyje, kadangi jo kambariokas išvažiavo į Bali.
Pirmąjį vakarą suspėjome tik pavažinėti dviračiais po Tel Avivą. O kadangi ten anksti temsta nelabai ką ir pamačiau. Tačiau įsimintiniausia vakaro dalis buvo, kai ryžausi pereiti tamsoje  slidų  taką aplinkui šėlstant  jūros bangoms, nuo kurio atsivėrė Jaffa ir Tel Aviv'o prieplauka.
Vaizdas pro Gari'o kambarį

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą