2020 m. liepos 5 d., sekmadienis

Armėnija. Amberd tvirtovė ir Aragats kalnas

Išvažiavom pažiūrėti Amberd tvirtovės ir paskutinį kartą pasigrožėt Armenijos gamta prie Aragats kalno. Tai aukščiausias kalnas Armenijoje, jo aukštis 4090m., palyginimui Ararato 5137, bet jis Turkijoj. Pakilome į 3200 m. aukštį, ten prie kalnu ežero randasi hotelis ir restoranas tad galima, prieš kopimą į kalną ar po jo, pavalgyti. Valgis kaip ir visur tas pats :salotos, žalumynai, šašlykai, kebabai. Aš paėmiau sriubą Khash ir pasigalėjau, nes tai buvo tiesiog riebus buljonas su kremzlėtu kaulu. Prie jo paduodamas česnako uźpilas ir dvieju rūšiu lavašas-sviežias ir susuktas sausas. Avies šašlykas ir buvo gan riebus ir kaulėtas.
 



Vaizdas pro buto langą. Ten rūke pasislėpęs Ararat kalnas


Pavalgę, likučius atidavėm kiemsargiams, mūsu nustebimui jie net neuostelėjo tu kaulu. Matyt labai gerai juos ten maitina.
Kadangi apsirengėm labai lengvai tai į kalną jau nelipom, nes ir taip valgydami lauke sušalom. Vasaros metu gali laipioti ir mėgėjai, nes sausa ir nepavojinga. Yra organizuojamos net įvairaus dydžio grupės su instruktorium. Žodžiu , teks dar kartą atvažiuoti į Armeniją, kad užlipti į Aragats.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą