2017 m. rugpjūčio 1 d., antradienis

Malmo, Švedija

Vos tik atvykę į Malmo supratome -tai dviračių miestas. Dviračiai čia itin paprasti turiu omeny neprabangūs , seni , kai kurie net surūdiję ir neprisegti spyna. Kadangi gyvenome atokiau nuo miesto centro ir tekdavo eiti pėstute tai su Gariu juokavom gal pasiskolinti kokį neprisegtą dviratį ir po to gražinti? Emigrantų bent, jau mūsų akimis, nedaug, pagrinde arabai dirbantys greito maisto kavinėse ar taksi.  Nors internete rašoma, kad Malmo vienas didžiausių musulmonų miestų, tačiau mes to miesto centre nepastebėjome. 
Su nacionaliniu švedų maistu nesusipažinome , kažkaip nesinorėjo leisti pinigų patiekalams, kurie greičiausiai nesužavės. Taigi maitinomės greito maisto kavinėse, nors ir ten nepigu.
  Kadangi nuomavomės kambarį per saitą airbnb tai ryte atvažiavę paklausėme buto šeimininko kur netoliese galėtumėm papusryčiauti ir jis mums pasiūlė vieną tokią valgyklą. Tačiau ten buvo tik sumuštiniai, sausi pusryčiai, geltoni sūriai, rukyti mėsos gaminiai -tai ką aš jau atpratau valgyti. Tad ėjome į Mcdonaldą. Tiesa ten galų gale užsisakiau košę ir sumuštinį tad nelabai ką išlošiau. 

Štai čia šalia miesto katedros parkelio voliojosi vietiniai bomžai

Vėl tu mane fotografuoji su telefonu
Labai patiko simetrija
Menų akademija
Buvom praėję ir pro senovines kapines , kuriose palaidoti 19a . žmonės. Kapinės apiformintos kaip koks parkas tad ten dažnai bėgiojama ir važinėjama dviračiais.. ar tiesiog einama pasivaikščioti
Prie kiekvienos upės, ežero, vandens telkinio pastatytos kopėčios ir gelbėjimosi ratas
Kavinės 
Dievinu vijokliais apaugusius namus


Pagal teatro išorę nepasakysi, kad jis veikia, tačiau afišos verčia galvot , kad jis veikia

Taip ir nesupratau idėjos. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą