2008 m. liepos 16 d., trečiadienis

Albanija: Durres plazh

Durres plazh pagrindinėje gatvėje pastatyta daugybe viešbučių, restoranų, kavinių. Dienos metu visi dažniausiai būna paplūdimyje arba sėdi kavinėse. Viešbučių kainos nėra didelės 20-70eurų. Vienu geriausiu laikomas "Adriatik" .

Kavinėse, restoranuose vyrauja graikiška, itališka virtuvės.

Stiprių alkoholinių gėrimų albanai beveik negeria, bet užtat mėgėjai parūkyti. Jaunimas vakarais užtraukia ir marihuanos.
  Prie viešbučių įrengti parkeliai kur galima prisėsti, pasislėpti nuo saulės, bet dažniausiai dienos metu ten būna tuščia.

 Parkai dažniausiai atitverti nuo gatvės blokinėmis sienomis

Durres'e gyvena tiek turtingi, tiek mažiau pasiturintys


Vakarais plazh gatvė atgyja. Jei dieną visi gulinėja paplūdimyje, tai vakare visi eina pasivaikščioti,  pašokti , vaikai eina į atrakcionus pasisupti, pavažinėti mašinėlėm .
 Vakarais albanai eina į kavines, užsisako atsigerti bei šoka tradicinį šokį. Vieniems sekas geriau, kitiem prasčiau, bet į pabaigą visi išmoksta . Šokis nesudėtingas primena graikų sirtakį. Šį šokį albanai šoka ir per vestuves.


Net eidamas naktį Durres'o gatvėmis jautiesi saugiai. Kadangi girtuoklių nėra, nebent pasitaiko koks apsirūkęs, bet ir tai draugiški, kiek teko sutikti. Gal kas labiausiai per visą viešnagę Albanijoje išgąsdino tai benamiai šunys. Prisimenu jų buvo apie 5 ir dydžio kaip vilkšuniai jei nedidesni, bet tą kartą pavyko nuo jų pasprukti.
  Albanijoje taip pat yra romų, kurie gatvėse prašo išmaldos, kai kurie jų neturi namų ir miega gatvėje, kiti dirba ir turi namus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą