2008 m. liepos 15 d., antradienis

Albanija: Durres plazh arba 3 savaitės prie jūros

Beveik 3 savaites praleidome mieste Durres, o tai reiškia, kad pasivaikščiojimai prie jūros tapo kasdienybe. Nuo namų iki jūros 1min kelio, tad suprantama , kad išeini į pliažą jau apsivilkęs maudomą . Per visą pliažą nusidriekę mokami gultai . Kaina simbolinė -1euras (bent jau ten kur mes gyvenome). Kas nenori mokėti gulasi ant savo rankšluosčių. Vasarą Durres pliaže daug žmonių. Čia atostogauja ne tik albanai, bet ir iš kitų šalių atvykę turistai: italai, mačiau net anglus ir žinoma balkano šalių gyventojai.


   Pliaže galima įsigyti viso ko tau prireiktų pliaže ir net tik :D Pvz. akiniai nuo saulės, apsauginis kremas (aliejus) nuo saulės, cigaretės, ledai,
vaisiai, daržovės, žaislai, kamuoliai, maudymosi kostiumėliai, vietoje verdamos aliejuje spurgos,vadinamieji pop corn'ai,

kepami ant grotelių kukurūzai.

ir net pardavinėjamos  užuolaidos. Aš turiu omenyje, kad visos šios prekės yra  arba nešiojamos prekeivių arba išdėliotos tiesiai pliaže ant kelio. Ypač stebino 8-10metų berniukai pardavinėjantys cigaretes.
  Prie pat pliažo stovi pastatai: viešbučiai, gyvenami namai, butai, restoranai, kavinės.
Jaunimas čia nenuobodžiauja: žaidžia futbolą, tinklinį, važinėja vandens dviračiais, vandens motociklais, leidžia aitvarus.
Žinoma mes nebuvome išimtis ir taip pat paplaukiojome vandens dviračiais ir motociklu.
 
Dženė ir Sara
Kas jungia Palangą ir Durres'ą? Gyvūnai. Čia norintys nusifotografuoti su beždžionėle ar meška gali tai padaryti, žinoma už tam tikrą kainą.

Durrese nėra atskiro vyrų, moterų ar nudistų paplūdymio. Bei paplūdimys nesitęsia keliasdešimt kilometrų kaip pas mus. Iš vienos pusės paplūdimys yra atitvertas tvorele, o prie jos stovi apsaugos būdelė- tai reiškia, kad priėjote privačią teritoriją, o iš kitos pusės laivų uostas, tad poilsiautojams skirti apie 5km paplūdimio.
  Durres'ą skalauja Adrijos jūra, tad vanduo gan sūrus ir geriau po maudynių palysti po dušu. Degintis neįmanoma, nes atrodo, kad tuoj iškepsi. Apsauginiai kremai ne kiek nepadeda. Mačiau daugybę žmonių su nudegusia raudona, nusilupinėjusia oda ir užteptu ant viršaus sluoksniu apsauginio kremo. Atrodė tikrai juokingai. Tad aš dažniau tepdavausi apsauginiu aliejumi ir gulėdavau po skėčiu.
  Kadangi Albanijoje gyvena tiek musulmonai, tiek krikščionys buvo smagu pamatyti jūroje pusnuogius vaikinus ir merginas ir čia pat apsimuturiavusias nuo galvos iki kojų musulmones įlindusias į vaikiškus gelbėjimo ratus ir plūduriuojančias ratuku jūroje.
 Kai kurie nenorėjo nei degintis, nei maudytis.. :D
 
  Tad turbūt tiek apie Durres'o paplūdymį šįkart .Laukite tęsinio !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą