2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Politechnikos muziejus & Moscow city

Ryte išvažiavome į Kremlių. Prie Kremliaus buvome ~13val, norėjome eiti į "Oružeinaja palata",  bet pažiūrėjome, kad artimiausias seansas  14:30. Tada nusprendėme eiti į Almazų fondą.   Kasose pasakė, kad bilietus galime įsigyti prie įėjimo tad ėjome link jo. Atėję sužinojome, kad  dabar pietų pertrauka ir Almazų fondas dirbs nuo 14val. Na ir nepasisekė. Nutarėme eiti į Politechnikos muziejų. Maskvos gyventojai ypatingi žmonės, paklausus kaip rasti vieną ar kitą objektą,  jie niekada nesugebės tau pasakyti kuria kyrptimi eiti, nes tikrų maskviečių su kiekviena diena vis mažiau, miestą užėmė aplinkinių miestų ir šalių gyventojai.  O gal tai visgi ne vienos  Maskvos, o visų sostinių problema?
  Keliskart perėję  "Novaja ploščad'" gatvę  (nors moteriška intuicija sakė, kad reikia eiti tą pačia gatvės puse, o nesimalti pirmyn-atgal) galiausiai pasiekėme tikslą.  Fotografavimas muziejuje kainavo 70 rublių. Įėjus į pirmąją salę, kur stovėjo senovinės mašinos, motociklai, dviračiai ir modeliukai, moteriškė prižiūrėjusi tą patalpą, pasakė, kad galima fotografuoti, filmuoti  eksponatus, bet tik neliesti. Ištiesu, kai kuriuose muziejuose jautiesi kaip laboratorijoje ar net kalėjime. Prisimenu, kai pirmą kartą su mama vaikščiojome po Oružeinaja palata ir ji palietė vieną iš eksponatų, norėdama sužinoti iš ko pagamintas. Kad jūs girdėtumėte, kokį triukšmą pakėlė prižiūrėtoja, ji dar ilgai vaikščiojo mums iš paskos, norėdama įsitikinti ar daugiau nieko neliesim. Bet grįžkime į Politechnikos muziejų. Pirmiausia ką galiu pasakyti tai labai didelis pastatas, kurį sudaro berods keturi aukštai. Pirmąjame aukšte, kaip minėjau, žiūrėjome transporto priemones. Toliau ėjome į labai įdomią ekspoziciją  "Triukšmo rekonstrukcija". Muziejaus lankytojai patys galėjo išstatytais prietaisais atkurti garsus, kurie buvo naudojami teatruose ir kino filmuose XXa. pirmojoje pusėje. Prie kiekvieno instrumento buvo iškabintos lentelės, kuriose paaiškinta kaip naudotis jais. Taip pat rodomas nebilusis kinas, pvz. šarvuotų karių kova kalavijais, važiuojančio tanko scena, žirgo jojimas ir pan.  Visų šių prietaisų kūrėjas aktorius V.A.Popov (1889–1968) .Šiais laikais tokiais prietaisais nei teatruose, nei kine nesinaudojama, juos pakeitė šiuolaikinės technologijos.
  Pažaidę, keliavome toliau. Apžiūrėjome senus fotoaparatus, telefonus, kompiuterius, vertingus akmenis ir iš jų pagamintus dirbinius. Negalvokite, kad tai viskas, ten buvo daug daugiau eksponatų tiesiog aš išvardijau tai kas man įdomu ir aktualu. Manau kiekvienas žmogus, kuris domisi istorija,  technikos evoliucija privalo apsilankyti šiame muziejuje.
 Viso muziejaus apeiti nesuspėjome, nes skubėjome grįžti prie Kremliaus. Deja grįžus prie įėjimo į Almazų fondą, mums pasakė, kad visi biietai išpirkti, todėl keliavome į Moscow city, kur turėjo vykti prancuziškos muzikos vakaras.
 Atvykę  į metro stotį pavadinimu "Vystavočnaja", kuri atidaryta 2005m.rugsėjį, pastebėjome, kad iš jos yra keli maršutai tad privalai žiūrėti į informacijos švieslentę, kad įsėstum į tau tinkančiu maršutu važiuojantį metro traukinį. Užkilę eskalatoriumi  pamatėme nuotraukų parodą tad nuėjome apžiūrėti. Paroda buvo susijusi su traukinių ir geležinkelių istorija. Pabaigus žiūrėti parodą, maniau išlysime į lauką, bet pasirodo metro sujungtas su prekybos ir pramogų centru. Kadangi iki vakaro koncerto turėjome daug laiko, nuėjome papietauti, o vėliau užlipome į centro viršutinį aukštą ir vaikščiojome po gigantiškų matrioškų formų skulptūrų parodą.  Leidžiantis žemyn išgirdome prancūziškas dainas ir supratome, kad koncertas prasideda. Nusileidę žemyn, įsitaisėme ant didelių apvalių pufų. Staiga prieš mane išdygo vyriškis su beretė ir pasakė, kad prekybos centro sąskaita  visą valandą pieš šaržus. Aš nespėjau tarti nė žodžio kai jis  jau sedėjo prieš mane su popieriaus albumu ir pridūrė, kad pirmąkart tenka piešti tokios simpatiškos panelės šaržą. Suprantama aplink pradėjo rinktis smalsi publika, stebinti dailininko procesą. Nupiešęs šaržą, dailininkas pasirašė ir padavė man savo šedevrą. Netrukus prie manęs priėjo jaunuolis, paklausęs ar ši paslauga nemokama. Taip prie dailininko pradėjo rinktis eilė norinčių nusipaveiklsuoti, o aš tik mintyse svarsčiau "Kaip gerai, kad aš buvau pirma ". Koncerto metu išgirdau daug girdėtų dainų ir vis masčiau "Kaip gaila, kad nemoku prancūzų kalbos". Vakarui neįpusėjus prasidėjo viktorina, kurios metu buvo užduodami klausimai susiję su Prancuzija. Kadangi aš nekokia tos šalies žinovė, perleidau tą garbę pasireikšti Gariui . Ir jam labai puikiai sekėsi. Pirmojoje viktorinoje jis buvo per plauką nuo sėkmės, o antrojoje tapo nugalėtoju . Labai didžiavausi savo vaikinu lyg būčiau pati laimėjus.
 Paskutinį  vakarą Maskvoje praleidome labai turiningai ir smagiai.

"Vėjas"
Varlės kvarksėjimo imitavimas
Žirgo kanopų bildesys
Kardų efektas
<----"Abonentų sąrašas". Apačioje reklaminiai sklebimai apsidrausti, apdrausti nuosavybę..
--->Leninas .Nuotrauka P.Ocupa .1918m
Kasos aparatas XIXa.pab-XXa. pr.
Metro stoties "Vystavocnaja" galerija
1.1851m. Geležinkelio kelio Sankt Peterburgas-Maskva atidarymas.Nuotraukoje-Nikolajaus II sutikimas Peterburgo geležinkelio stotyje, 1912m. 2.1932m. Baikalo-Amūro magistarlės  statybų pradžia 3. 1943m.Blokados pabaiga Leningrade. Sugadinto kelio atnaujinimas. 4.1958m į stotį Učaly atvažiuoja pirmas traukinys.
<---Vienas iš Moscow city dangoraižių . Fontanas prekybos centre -->
Mega matrioškos išpieštos liaudies ir pasakų motyvais
Grupė atliko prancuzų šlagerius
Piešia šaržą


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą